utorak, 11. listopada 2016.

OVU PITU NAM JE POSLALA NAŠA VJERNA ČITATELJKA....A KOLIKO JE UKUSNA I SAMA SAM SE IZNENADILA



Sastojci
1 i 1/2 svezi kvasac
1 zlicica secera
300 ml. tople vode
2 jajeta
2 zlicice soli
700 gr. brasno (priblizno)
80 gr. margarin
80 gr. svinjska mast
jaje i sezam za premazivanje
300 gr. ovci sir ( priblizno)

Priprema
1.
Kvasac izradite kao i obicno, sa secerom i zlicu, dve brasno…
2.
Kada se ukiseli, dodajte jaja, soli, brasno, i umesite fino ali mekano testo…
3.
Ostavite ga dvadesetak min. da se odmori. Podelite ga na 6 kuglica.
4.
Tepsiju namazite mascu. Svaku kuglicu razvijte velicine kao i tepsija. Margarin i mast rastopite i svaku koricu poprskajte smesom ta stavite zdrobljeni sir. Redjajte u tepsiju koru, mast, sir, pa opet koru… sve dok ne potrosite sest korica.. Pogacu isecite na romboide ili kako vec hocete…Zadnju koru poprskajte uljem, premazite jajetom i pospite sezamom…
5.
Ostavite je da se odmori dok testo ne napuni tepsiju pa je onda stavite da se pece…
6.
To je to…

0 komentari:

Objavi komentar