Kategorija: Deserti
Vreme pripreme: 45
Broj osoba: 4
Sastojci:
Količina:• banane
4-5 kom
• crne cokolade
100 g
• slatke pavlake
100 ml
• badema
30 g
• kikiriki putera
100 g
• sok
1 limuna
Uputstvo za pripremu:Izabrati ravne banane i oguliti.
Podeliti na 2-3 dela. Sredinu pazljivo izdubiti do polovine pazeci da se banane ne raspadnu, a zatim premazati sokom od limuna.
Bademe obariti, oguliti, a potom sitno iseckati. Slatku pavlaku zagrejati ( ne sme da provri ) i u njoj otopiti cokoladu uz neprekidno mesanje. Kada se cokolada malo prohladi, kraj banane koji nije izdubljen umociti u cokoladu a zatim uvaljati u seckane bademe. Isto uraditi i sa preostalim bananama.
Redjati na resetku da se glazura stegne. Kada se glazura stegne pomocu kolacarskog sprica napuniti udubljenja sa kikiriki puterom.
Sloziti na tacnu za posluzivanje i uzivati.
0 komentari:
Objavi komentar