četvrtak, 27. listopada 2016.

Banane u čokoladi



Kategorija: Deserti
Vreme pripreme: 45

Broj osoba: 4



Sastojci:

Količina:


• banane 4-5 kom
• crne cokolade 100 g
• slatke pavlake 100 ml
• badema 30 g
• kikiriki putera 100 g
• sok 1 limuna

Uputstvo za pripremu:

Izabrati ravne banane i oguliti.

Podeliti na 2-3 dela. Sredinu pazljivo izdubiti do polovine pazeci da se banane ne raspadnu, a zatim premazati sokom od limuna.


Bademe obariti, oguliti, a potom sitno iseckati. Slatku pavlaku zagrejati ( ne sme da provri ) i u njoj otopiti cokoladu uz neprekidno mesanje. Kada se cokolada malo prohladi, kraj banane koji nije izdubljen umociti u cokoladu a zatim uvaljati u seckane bademe. Isto uraditi i sa preostalim bananama.

Redjati na resetku da se glazura stegne. Kada se glazura stegne pomocu kolacarskog sprica napuniti udubljenja sa kikiriki puterom.

Sloziti na tacnu za posluzivanje i uzivati.

0 komentari:

Objavi komentar