Kategorija: Peciva i pite
Vreme pripreme: 60
Sastojci:
Količina:
• meko brašno oko 700 g
• mleko 250 ml
• jogurt 250 ml
• kvasac 40 g
• so šećer po 2 k.k
• margarin oko 200 g
• šunka /
• kačkavalj /
Uputstvo za pripremu:
U mlako mleko rastopiti kvasac i secer. Zatim dodati jogurt i so,pa postepeno dodavati brasno. Testo treba da bude mekano i da se ne lepi za ruke. Posudu namazati uljem,pa prebaciti testo i ostaviti da se udvostruci. Nadoslo testo premesiti jos jednom. Zatim podeliti na dve jufke. Svaku jufku podeliti na tri manje. Razvuci jednu pa premazati omeksalim margarinom,tako uraditi i sa drugom,trecu tj zadnju ne mazati. Tako spojene jufke razvuci u krug. POdeliti testo na 8 dela trouglica. Staviti sunku,pa narendati kackavalj. Zamotati kiflicu. Premazati jajetom i posuti susamom. Peci dok ne porumene.
0 komentari:
Objavi komentar